Tuesday, February 23, 2021

Spicy Crab Masala | சுவையான காரசாரமான நண்டு மசாலா

Spicy Crab Masala Recipe is made with a thick gravy of coconut with other Indian spices. Crabs are one of the home remedies for bad cold. Here is a spicy version of crab masala to side up with Steamed white rice, idli, dosa and roti.



Ingredients 

Cleaned, Washed and Chopped Crab - 6

Finely Chopped Onion - 2 Cups ( 2 Large Onion)

Chopped Tomatoes - 2 Cups

Chopped Green Chilli -2 (small)

Oil - 2 Tbsp 

Curry Leaves - few 

For Dry Roast & Grind 

Cumin Seeds - 1 tsp 

Fennel Seeds - 1 tsp 

Peppercorn - 2 tsp 

Garlic - 6 Pods 

Grated Coconut - 1/3 Cup 

To Temper 

Sesame Oil - 2 Tbsp 

Vengaya Vadagam - 2 tsp 

Curry Leaves - few 

Dry Red Chilli - 2 (Broken)

Chopped Coriander Leaves - few 

Cashew Nuts - few


சுவையான காரசாரமான நண்டு மசாலா 



சுவையான நண்டு மசாலா செய்வதற்கு

தேவையான பொருட்கள் :


நன்றாக அலசி சுத்தம் செய்து நறுக்கிய நண்டு  - 8


எண்ணெய் - 2 tbsp 


நறுக்கிய பச்சை மிளகாய்  - 2


கறிவேப்பிலை - சிறிது


நறுக்கிய வெங்காயம்  - 1 Cup 


கழுவி சுத்தம் செய்து நறுக்கிய நண்டு  - 8


நறுக்கிய தக்காளி  - 2 Cup 


மஞ்சள் தூள்  - 1/2 tsp 


மிளகாய்த்தூள் - 2 tsp 


மல்லித்தூள் - 3 tsp 


உப்பு - தேவையான அளவு 


நண்டு மசாலா அரைக்க 


சோம்பு - 1 tsp 


மிளகு - 1 tsp 


துருவிய தேங்காய் - 1/3 Cup 


பூண்டு பற்கள் - 6 


தாளிப்பதற்கு :


நல்லெண்ணெய் - 2 tsp 


கரிவடகம் - 1 tsp 

 

முந்திரிப்பருப்பு  - few


நறுக்கிய கொத்தமல்லி - few


கறிவேப்பிலை - சிறிது

Method 

Heat a pan, add the tempering ingredients one by one and sauté it for few seconds and switch off the flame. Let it cool down completely and grind it as paste, then keep it aside.

Heat oil in pan, add green chilli and curry leaves, then fry for a min. Add chopped onions along with little salt and fry for few minutes.

Add the crab pieces and mix well, then close the lid and cook for 5 minutes.

Now add chopped tomatoes and cook until it becomes soft and mushy.

Add turmeric powder, chilli powder and coriander powder and mix well.  Close the lid and cook for few more minutes. 

Add the ground masala and mix well. Let’s cover & cook for another 5 minutes.

Heat sesame oil in a pan. Add the tempering ingredients and sauté it for few seconds. Once it done, transfer this into crab masala.

Give a nice mix and serve with hot steamed white rice.




No comments:

Post a Comment

Paneer Pazhmilagai Varuval

Paneer Pazhamilagai Varuval is a South Indian dish featuring paneer (Indian cottage cheese) and spicy, tangy tamarind sauce.  Ingredients: P...